First Innovation

First Selection x Folkert

Stokmaat: 1.73m
Geboren: 18 april 2016

Deze 2 ½ jarige hengst met een maat van 1.73m, een fijn meewerkend karakter en 3 zeer goede basisgangen is de eerste voor deze nieuwe veelbelovende fokkerij van dressuurpaarden met een scheutje barok bloed en een harmonische Volbloed samenstelling.

Deze fokkerij wordt begeleid door de non-profit-Stichting, die over alle landen in Europa werkt aan de opzet van een verbeterde warmbloed dressuur fokkerij “met een gouden randje”.Er zijn recent ook al twee hengsten gekeurd in Frankrijk voor de Classic Innovation fokkerij.

First liet een ruime stap zien, actieve draf met sterk achterbeengebruik en tenslotte een bijzonder opwaartse en soepele galop met meerdere vliegende wissels, die hij spelend steeds correct toonde met zeer ruime sprongen.

Er zijn al veulens van hem gereserveerd. De eigenaresse Astrid von Moeller-Huelsmann en fokker Jan Driessen willen de hengst na dit dekseizoen bij station Giel Schreven te Weert opleiden in dressuur en zeker spoedig op wedstrijden tonen. In ieder geval is hij een imposante verschijning, een belofte voor de toekomst.

Dekgeld €900,- excl BTW en stamboekkostenContactgegevens

Hengstenhouderij en K.I. station M.J. Schreven
De Achterste Singel 20
6002 ND Weert (Boshoven)
Tel. 0495 521 472
Fax 0495 549 424
Mobiel 06-203 990 84
E-mail: gielschreven@kpnmail.nl