Herakles

Catoki x La Costa

Stokmaat: 1.69m
Geboren: 2012

Herakles is het voorbeeld van een modern sportpaard, hij is lichtvoetig, springt met veel reflexen en is zeer voorzichtig. Daarnaast beschikt hij over een prachtig exterieur en laat hij zich fijn rijden. Alle ingrediënten die een topatleet dient te hebben zijn daarmee verenigd in deze Catoki zoon Herakles.

Reeds tijdens het verrichtingsonderzoek viel deze hengst op met zijn springmanieren en wist hij louter 8 of hoger te scoren op de springonderdelen. Inmiddels loopt Herakles verdienstelijk op concours en daarbij vallen steeds zijn reflexen, vermogen en voorzichtigheid op.

Vader Catoki liep zelf jarenlang succesvol op Grand Prix niveau, met goede resultaten in onder andere de GP van Vigo, Bordeaux, Doha, La Baule, Aken, Hickstead, Balve, Helsinki en Valkenswaard is de erelijst van vader Catoki op zijn minst indrukwekkend te noemen.

Moeder La Costa is een staatspremiemerrie van de vorig jaar overleden Landor S. La Costa is een goed ontwikkelde merrie die over veel ras en uitstraling beschikt en goed in het rechthoeksmodel staat. In de pedigree van La Costa zien we vervolgens het bloed van de invloedrijke hengsten Corofino en Landgraaf I.

Herakles zal rustig verder worden opgeleid voor een carrière in de springsport en zal daarnaast via vers sperma beschikbaar zijn voor de fokkerij. Met zijn topkwaliteit zien we een grote toekomst voor deze beeldschone hengst. Zijn internaionale debuut eerder dit jaar mag met gepaste trots een droomdebuut worden genoemd met 3 dagen een foutloze ronde wat resulteerde in een 3e plaats op de eerste dag, winst op de tweede dag en in de finale een mooie afsluitende 2e plek.

Herakles zal naast een mooi exterieur onder andere atletisch vermogen en reflexen kunnen toevoegen aan de fokkerij. Zijn galoppade beschikt over veel schakelvermogen en is lichtvoetig.

Zoekt u kortom een topatleet met een moderne uitstraling dan is Herakles een goede keus voor uw merrie.

Dekgeld: €1100,- excl. BTW en stamboekkosten
Eigenaar: Egbert Schep


Contactgegevens

Hengstenhouderij en K.I. station M.J. Schreven
De Achterste Singel 20
6002 ND Weert (Boshoven)
Tel. 0495 521 472
Fax 0495 549 424
Mobiel 06-203 990 84
E-mail: gielschreven@kpnmail.nl