Tango x Gribaldi

Stokmaat: 1.71m
Geboren: 20-04-2004

Zardando is een foktechnisch hoogstandje! Hij werd gekeurd met een dressuurindex van 202!
Zardando is bijzonder interessant gefokt. Zijn afstamming is een pure verankering van paarden welke aangetoond hebben over de juiste instelling, bewerkbaarheid en kwaliteit te beschikken.

Zijn vader, de Grand Prix hengst Glocks Tango had in zijn eerste jaargang al twee aangewezen zonen. De hengst combineert het bloed van de preferente hengsten Jazz en Contango. In 2011 won Tango de wereldbeker in Odense.

Moeder Roxcella (sport dr, Elite) liep in de Lichte Tour. Zij is een dochter van de Grand Prix hengst Gribaldi. Roxcella bracht het Z dressuurpaard Withacella v Rubiquil. Ook grootmoeder Marcella (sport dressuur, ster, prok, prestatie van Contango) is uitgebracht in de Lichte Tour. Zij heeft het Z2 paard Cidando v Vivaldi en het zz-licht paard Ferdando v Bordeaux gebracht. Uit de directe moederlijn komen ook de internationale dressuurpaarden Eduard v Zonneglans met Coby van Baal, Olright v Rubiquil van Laurens van Lieren en Kwartial v Cyrian van Thamar Zweistra.

Tijdens het verrichtingsonderzoek werd Zardando geprezen om zijn souplesse, houding, een zeer goede galoppade en een zeer goede instelling.

Onder Theo Hanzon werd Zardando 3e in de KWPN hengstencompetitie. Hierna kwam hij onder zijn fokker Arno Pullens uit in de lichte tour.

De nakomelingen van Zardando typeren zich door een erg gemakkelijk, werkwillig en braaf karakter. Met veel type, lichtvoetigheid, kracht en houding in de beweging welke Zardando zelf ook heeft.

Dekgeld: €650,- excl. BTW
Bij gust: €300,-excl. BTW


Contactgegevens

Hengstenhouderij en K.I. station M.J. Schreven
De Achterste Singel 20
6002 ND Weert (Boshoven)
Tel. 0495 521 472
Mobiel 06-203 990 84
E-mail: gielschreven@kpnmail.nl